Χριστούγεννα στο Γυμνάσιο Τήνου

Το Γυμνάσιο μπήκε σε εορταστικό κλίμα την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου!

Στο μεγάλο διάλειμμα οι μαθητές του Α2 με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Κωνσταντακοπούλου, ετοίμασαν μια έκπληξη για τους καθηγητές τους. Μοίρασαν σε όλους χειροποίητα στολίδια για δέντρο, κέρασαν κουλουράκια και προσέφεραν επίσης δύο πολύ ωραία γούρια για τα γραφεία. Στη συνέχεια οι μαθήτριες της Α’ και Β΄ τάξης παρουσίασαν δύο χορευτικά σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που προετοίμασε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Σταμάτη.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου μετά την 4η ώρα πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Μαθητές των Γαλλικών τραγούδησαν γαλλικά εορταστικά τραγούδια και η χορωδία του σχολείου τραγούδησε κάλαντα της Τήνου και άλλων περιοχών της Ελλάδας, με τη μουσική συνοδεία της μαθητικής ορχήστρας μας και τη διεύθυνση της κ. Μάνου. Στο τέλος οι μαθήτριες παρουσίασαν ξανά το χορευτικό που είχαν ετοιμάσει στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Την ίδια ώρα οι υπεύθυνες καθηγήτριες Ε. Λαμπάκη και Μ. Νάζου με τα παιδιά των ομίλων Ποίησης και Δημιουργικής Ανάγνωσης –  Γραφής συμμετείχαν στην πανελλήνια δράση “Χάρισε ένα βιβλίο –  δυνάμωσε το φως”, με την έκθεση βιβλίου της Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου. Πλήθος μαθητών, καθηγητές αλλά και γονείς επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη και δανείστηκαν βιβλία, παίρνοντας αναμνηστικό σελιδοδείκτες που ετοίμασαν μαθητές του σχολείου σε συνεργασία με την κ. Κλαυδιανού.

Τέλος, μαθητές του σχολείου στο μάθημα των Εικαστικών κατασκεύασαν για τον στολισμό του σχολείου ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε στα παιδιά κέρασμα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη γιορτή με το τραγούδι, τον χορό, την επιμέλεια της έκθεσης βιβλίου και την οργάνωση του χώρου!!

Καλά Χριστούγεννα & Καλή Χρονιά!!!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.