Δράση Φιλαναγνωσίας από το Γυμνάσιο και το 2ο Νηπιαγωγείο Τήνου

Η πανελλήνια ημέρα «Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως» που γιορτάστηκε στις 21 Δεκεμβρίου στάθηκε αφορμή για μια ωραία συνάντηση φιλαναγνωσίας ανάμεσα στο 2ο Νηπιαγωγείο και το Γυμνάσιο Τήνου, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου. Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου, με πρωτοβουλία της προϊσταμένης κ. Χαράς Γκίζη, επισκέφθηκαν το σχολείο μας για να μας χαρίσουν ένα βιβλίο.

Στη Βιβλιοθήκη μας οι μαθητές των ομίλων Ποίησης και Δημιουργικής Ανάγνωσης-Γραφής υποδέχτηκαν την ομάδα των μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου και ανταλλάξαμε τα δώρα μας. Κατά σύμπτωση, ήταν και τα δύο βιβλία της αγαπημένης συγγραφέα Άλκης Ζέη, στην οποία ήταν αφιερωμένο το 2023: το τελευταίο μυθιστόρημά της για εφήβους, Ένα παιδί από το πουθενά, και το έως τώρα ανέκδοτο παιδικό παραμύθι Με βάρκα ένα παπούτσι, εμπνευσμένο από το παραμύθι του Μολυβένιου στρατιώτη.

Οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές παρακολούθησαν μαζί μια μικρή ταινία με τον Μολυβένιο στρατιώτη και μετά ζωγράφισαν μαζί τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών του νηπιαγωγείου. Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση να επαναληφθεί και με τη συμμετοχή περισσότερων σχολείων.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.