Επίσκεψη του εκπαιδευτικού προγράμματος “Είσαι online?” στο Γυμνάσιο Τήνου

Η εκπαιδευτική ομάδα GENDERHOOD οργάνωσε στο Γυμνάσιο Τήνου βιωματικό εργαστήριο για δύο τμήματα του σχολείου, με τίτλο «Είσαι online?». Το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια κριτικής στάσης των μαθητών απέναντι στην αναπαράσταση των δύο φύλων στο Διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ώστε να αναγνωρίζουν τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα και να μην δεσμεύονται από τα ισχύοντα πρότυπα ομορφιάς. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες με θέμα «Ο καλύτερος εαυτός μου». Τα έργα των μαθητών διακοσμούν τις τάξεις τους.

Εντυπώσεις των παιδιών του Γ3:

«Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ως τμήμα παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε ενεργά σε μία δράση. Ήμασταν δεμένοι, και συνεργαστήκαμε όλοι μαζί και ήμασταν σαν μια μεγάλη ομάδα. Γενικά σαν τμήμα δεν είμαστε έτσι και βρίσκουμε πάντα αφορμή να τσακωνόμαστε. Περάσαμε όμορφα τον χρόνο μας και πολύ δημιουργικά. Τέλος, μάθαμε σημαντικά πράγματα, όπως ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά πρότυπα ομορφιάς, κάτι αρκετά σημαντικό, γιατί κάνει τους άλλους να μην θέλουν να είναι ίδιοι. Ευχόμαστε να ξανασυμβεί  κάτι παρόμοιο, γιατί είναι ενδιαφέρον, όχι βαρετό και πάνω από όλα χρήσιμο! Ευχαριστούμε τις κοπέλες της οργάνωσης και τους καθηγητές που τις κάλεσαν.»

Εντυπώσεις των παιδιών του Β3:

«Στις 30/11 και 1/12 το τμήμα μας, Β3, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα «Είσαι online». Εκεί μιλήσαμε για τα πρότυπα ομορφιάς και τις έμφυλες προκαταλήψεις. Πιο συγκεκριμένα, την 1η ημέρα κάναμε πολλές δραστηριότητες, οι οποίες είχαν μεγάλη επίδραση στις σκέψεις μας, και τη 2η μέρα, για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με ωραίες αναμνήσεις, έφτιαξε ο καθένας μας το δικό του κολάζ. Αποφασίσαμε να διακοσμήσουμε την αίθουσά μας με αυτά, που κατ’  έκπληξή μας, κέρδισαν αμέσως τον θαυμασμό ολόκληρου του σχολείου, αλλά και πολλών καθηγητών. Αυτό το πρόγραμμα θα μας μείνει αξέχαστο, καθώς μας έμαθε πολλά χρήσιμα πράγματα για τη ζωή και εννοείται πως θα θέλαμε να επαναληφθεί με καινούργια θέματα συζήτησης».

Το σχολείο ευχαριστεί θερμά την ομάδα GENDERHOOD για την όμορφη δραστηριότητα και ελπίζουμε να συνεργαστούμε και τα επόμενα χρόνια!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.