Παγκόσμια Ημερα Α.Μ.Ε.Α. – Βιωματική δράση μαθητών για την οπτική αναπηρία

Οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου,) που σχεδίασε η ομάδα των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής του Γυμνασίου Τήνου, ολοκληρώθηκαν στις 7 Δεκεμβρίου. Οι μαθητές του Β4 και του Τμήματος Ένταξης συμμετείχαν σε βιωματική δράση με την κ. Άννα – Μαρία Φώσκολου που είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για την οπτική αναπηρία. Μετά από εισαγωγική συζήτηση, οι μαθητές έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια αφής, δοκίμασαν να περπατήσουν χρησιμοποιώντας το λευκό μπαστούνι, μόνα τους ή με συνοδό, και έπαιξαν ποδόσφαιρο με ειδική μπάλα με κουδουνάκια.

Οι μαθητές του Β4 Γιώργος Φιλιππούσης και Μελίνα Χαϊδεμένου έγραψαν:
«Η σημερινή δράση που αφορούσε άτομα με οπτικές αναπηρίες ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Η κοπέλα που μας παρουσίασε τη δράση ήταν η Άννα- Μαρία και αφού μας έδειξε διάφορα όργανα και παιχνίδια που εξυπηρετούν τη ζωή των τυφλών, μας έκανε να καταλάβουμε πως κάθε άνθρωπος με ή χωρίς αναπηρία, είναι ξεχωριστός και όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα.»

«Το Γυμνάσιο της Τήνου οργάνωσε μια καταπληκτική δράση για τους μαθητές! Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν υπέροχο άνθρωπο, με προβλήματα όρασης. Μάθαμε πολλά μέσα από την συζήτηση και τα παιχνίδια. Διαπίστωσα με πολύ ενδιαφέρον ότι τελικά μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα! Αυτό που μου έκανε βέβαια περισσότερη εντύπωση είναι ότι και οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης μπορούν να χρησιμοποιήσουν και εκείνοι το κινητό τους, κάτι που δεν το είχα φανταστεί πριν την δράση!»

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Φώσκολου για την όμορφη εμπειρία που προσέφερε στα παιδιά με το πλούσιο υλικό που έφερε μαζί της και ελπίζουμε να μας επισκεφθεί ξανά!

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.