Συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Τήνου στα “ΤΗΝΙΑ 2024”

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου οι μαθητές του Γυμνασίου, συμμετείχαν στις βιωματικές δράσεις για την “Εβδομάδα Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας Ιστορίας και Αξιών Δημήτριος Βικέλας” & “Τήνια 1895′.

Οι μαθητές γνώρισαν πολλούς από τους προσκεκλημένους πρωταθλητές, προπονητές και Ολυμπιονίκες όπως 0 Μιχάλης Μουρούτσος, ο Άγγελος Χαριστέας, η Κλέλια Πανταζή, η Μαρία Γεωργάτου, η Μαρία Πολύζου, ο Γιώργος Μαυρωτάς, η Άγη Κασούμη, η Γωγώ Φυρίγου και Πέτρος Φυρίγος και μίλησαν μαζί τους για τα μυστικά των αθλημάτων τους ή συμμετείχαν μαζί τους σε αθλήματα. Πήραν μέρος σε πολλά αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, γυμναστική, πάλη, τάε κβο ντο και αγώνες δρόμου. Απόλαυσαν ιδιαίτερα το παιχνίδι αφού βοήθησε και ο ηλιόλουστος καιρός και ενθουσιάστηκαν που συνάντησαν από κοντά μεγάλες μορφές του ελληνικού αθλητισμού.

Αφού πήραν τα αναμνηστικά μετάλλια επισκέφθηκαν το Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού «Μοσχούλα» για να ξεναγηθούν στην έκθεση “Τήνια 1895! Το προανάκρουσμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896” που περιελάμβανε σπάνια ντοκουμέντα από τις προηγούμενες διοργανώσεις, Ολυμπιακά μετάλλια κορυφαίων αθλητών, αλλά και δάδες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και άλλων πόλεων. Δύο τμήματα της Γ΄ τάξης παρακολούθησαν την ξενάγηση εκείνη την ημέρα και τα υπόλοιπα μέσα στην εβδομάδα έως τις 12 Απριλίου.

Μέσω αυτών των εκδηλώσεων και των συζητήσεων στις τάξεις οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να εμβαθύνουν στο πνεύμα του ολυμπισμού και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη αναβίωση, αλλά και να πληροφορηθούν για την ιστορική σημασία των αγώνων «Τήνια» του 1895, μια αθλητική διοργάνωση εξαιρετικής σημασίας όχι μόνο για την τοπική ιστορία του νησιού μας, αλλά και για όλο τον ελληνικό αθλητισμό.

Κολάζ μαθητών του Γυμνασίου Τήνου, εμπνευσμένα από τα “ΤΗΝΙΑ”

Συμμετοχή των μαθητών στα αθλήματα

Επίσκεψη των μαθητών στην έκθεση “Τήνια 1895! Το προανάκρουσμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896”

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.