Διάκριση μαθητών του Γυμνασίου Τήνου σε διαγωνισμό του Βρετανικού Συμβουλίου

Τον Φεβρουάριο η Γ’ τάξη του Γυμνασίου συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Skills Club: Δεξιότητες Νέων για τον 20ο αιώνα» του Βρετανικού Συμβουλίου σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννα Λάτση. Το πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε σε όλα τα τμήματα της Γ΄ Γυμνασίου για 4 διδακτικές ώρες, έχει ως στόχο να καλλιεργήσει στους μαθητές δεξιότητες σχετικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τη συμμετοχή στα κοινά. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα εμπνεύστηκε τη δημιουργία μίας κοινωφελούς επιχείρησης. Η εκπαιδεύτρια του Βρετανικού Συμβουλίου που υλοποίησε το πρόγραμμα, κ. Ελένη Καρδαμίτση, παρότρυνε τα παιδιά να επεξεργαστούν τις ιδέες τους για να τις αποστείλουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας». Δύο ομάδες από το σχολείο συμμετείχαν με εργασίες τους στον διαγωνισμό.

Η ομάδα μαθητών του Γ’2 με τίτλο «Αρωγός Όρασης»  που σχεδίασε την ιδέα μιας επιχείρησης που θα ανακυκλώνει παλιούς σκελετούς γυαλιών και θα διαθέτει γυαλιά σε ευάλωτους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν, με τους μαθητές:  Ανδριάνα Λούβαρη, Ρίκα Μαλλιάρη, Γιάννης Μαραμπώτος, Γιώργος Ζάρπας, Γκέρτα Μπιτσάκου.

Η ομάδα μαθητών του Γ’4 με τίτλο «ECOHOME» που θα κατασκευάζει σπίτια από ανακυκλώσιμα υλικά ή οικοδομικά απορρίμματα, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν οι:  Γιάννης Φώσκολος, Δημήτρης Τριγώνης και Λυδιάννα Σαντοριναίου.

Η ομάδα του Γ’2 «Αρωγός όρασης» προκρίθηκε στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού και θα συμμετάσχει στην τελική φάση στην Αθήνα στις 15 Μαΐου. Είναι αξιοσημείωτο, όπως μας πληροφόρησαν από το Βρετανικό Συμβούλιο, ότι για πρώτη φορά συμμετέχει στον διαγωνισμό σχολείο από τη νησιωτική Ελλάδα.

Συγχαίρουμε θερμά και τις δύο ομάδες των μαθητών μας για την εργασία τους και τη διάθεση να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε έναν διαγωνισμό. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό και ελπίζουμε στο μέλλον να συνεχιστούν οι υψηλές επιδόσεις των μαθητών μας.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.